Socialpost

Complete News World

Logo der Firma Gemeinschaft für Lebendigkeit e. V.

The NEUE HEILUFER Conference – Conference on Integrative and Cultural Medicine, Society for Life e. Fifth, press release

The healing knowledge of our planet is like a treasure chest full of wisdom about health and healing. People of all cultures and times have used the forces of nature to enrich and simplify life for the benefit of their social community.

The creation of the Center for Global Life in Bad Schandau pursues the goal of making cultural medicine from different medical traditions visible and revitalizing it.

I would like to support this project with my 35 years of experience as an ethnomedicine specialist and am really looking forward to the practical implementation at the Cultural and Integrative Medicine Conference.

I especially look forward to interesting discussions with openly concerned clinicians who accept the new spirit of the era and want to incorporate aspects of cultural medicine into their work and develop a deeper understanding of the causes of chronic disease.

Dr. Ingfried Hubert

Basic Program

Day 1 – 10/21/2022 – Program

3 o’clock
SIBYLLE BRÄUER – The Sensual Community of Vitality eV
Opening

3:15 pm (90 minutes)
Dr. med. Ingfried Hubert

Doctor of holistic medicine and ethnomedicine
Lecture: Silent Inflammation – The System Blazes

4:45 pm (60 minutes)
High Commissioner Dr Peter Jinchura

nutrition specialist
Lecture: Regeneration of degraded structures and functions – Transferring the patient from malabsorption to malabsorption.

Day Two – 10/22/2022 – Program

09:00 AM
Dr. Dieter Schwarz (60 minutes)

Specialist in general medicine, chiropractic, homeopathy, physiotherapy and sports medicine
Lecture: Mitochondrial medicine – the key to healing or the cause of the diseases of our modern civilization?

10:00 am
Dr. med. SEBSTIJAN PIBERL (60 minutes)

See also  Brain affected by lung plants - Heilpraxis

Specialist in general medicine. Emergency Medicine, MSc in Integrative and Critical Care Medicine
Lecture: Stimulation of cells with specific frequencies as a bridge between old and new knowledge in medicine and presentation of the results of medical practice. What knowledge has been forgotten?

11:00 – 11:30 AM Break

11:30 am
Anton Stocky (60 minutes)

Researcher, author, educator and entrepreneur specializing in hearing restoration
Lecture: The Path of Trust

12:30 PM – 2:00 PM Lunch break

14:00
SIRID KULKA (60 minutes)

Dentist and specialist in periodontal diseases related to diabetes
Lecture: Research into the relationship between gingivitis and diabetes

3 o’clock
Sven Frank (60 minutes)

Natural hydroelectric processor
Lecture: The role of the entire intestinal microflora and the consequences of derailment

16:00 – 16:30 break

4:30 pm

Dr. med. INGFRIED HOBERT (90 minutes)

Doctor of holistic medicine and ethnomedicine
Lecture: Unique natural healing knowledge and the most effective medicinal botanical recipes for all cultures on our planet

6:00 pm dinner

Day Three – 10/23/2022 – Program

09:00 AM
Prof. Dr. Hartmut Schroeder (75 minutes)
Professor of Language Use and Therapeutic Communication at
Faculty of Cultural Studies at the European University Viadrina in Frankfurt (Oder).
Lecture: Cultural Medicine’s Answers to the Challenges of Our Time

10:15 a.m. Andreas Macha (45 minutes)

Philosopher and project leader of the Center for Global Life in Bad Schandau
Lecture: Healing culture and integrated health perspectives in Bad Schandau

11:00 – 11:30 AM Break

11:30 a.m. Dr. med. GESINE PETEREIT MA (60 minutes)
Specialist in General Medicine, Doctor of Naturopathic Medicine, Modern Mayer Medicine,
Homeopathy, Neurotherapy, Complementary Medicine as well as Masters
Arts for Cultural Studies
Lecture: Mindful Eating and the Seven Types of Hunger

See also  A new therapeutic strategy to combat pancreatic tumors - Heilpraxis

12:30 pm Final Round
With all the participants and speakers

13:30 – 14:30 lunch break
Single rounds of conversations